Natuurwandelingen

Iedere laatste vrijdagochtend van de maand is er een circa twee uur durende wandeling in de natuur en iedere maand weer vinden de Gildevrijwilligers een onvoorspelbare route, doorspekt met geluksplekken en vaak dwars door de mysterieuze natuur. Routes die langs meanderende beken voeren, statige buitenplaatsen, weilanden, stuwwallen, zandduinen, vennen, heuvels, bossen, heidevelden, over een knuppelbruggetje of langs een diep in het woud verstopt kapelletje.De wandelingen gaan onder alle omstandigheden door en men loopt mee voor eigen risico.

Startplaats en datum worden tijdig bekend gemaakt op deze website, onze Facebookpagina en indien mogelijk in de lokale (digitale)media.

Kun je niet met eigen vervoer naar het Vertrekpunt komen, neem dan contact op met de coördinator Huub Tilmanns, mobiel: 06 46 85 72 25. Wellicht kun je dan met iemand meerijden.

Klik hier voor de digitale 3-luik folder over de Natuurwandelingen


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijks Nieuwsbrief met de nieuwe stads- en natuurwandeling of een speciale wandeling!

Meld je nu aan!

Organisatie

De wandelingen worden georganiseerd door:
Jan van de Venne, Paul Caquelein, Fons van den Broek, Arnold Henderix, Leon Stroucken en Huub Tilmanns.

Coördinator:
Huub Tilmanns, mobiel: 06 46 85 72 25

Andere activiteiten

SamenSpraak

In het taal- en integratieproject worden vrijwilligers een-op-een aan anderstaligen gekoppeld om samen Nederlands te spreken.

lees verder

Coach4you

Gedreven en vakkundige coaches helpen kwetsbare kinderen succesvol door de brugklas.

lees verder

Stadswandelingen

Een aansprekende stadswandeling in Roermond met een bevlogen gids van Gilde Rondje Roermond? Dat kan per groep, individueel of in een bijzonder arrangement.

lees verder

TaalCafé

Het TaalCafé is een ontmoetingsplaats waar anderstaligen en zwakgeletterden in een ongedwongen sfeer Nederlands met elkaar praten.

lees verder

SamenBuiten

Dit project beoogt minder geïntegreerde anderstaligen kennis te laten nemen van de natuur en cultuur in hun stad en omgeving.

lees verder

ComputerCafé

Senioren die vragen hebben over het gebruik van hun laptop, desktop, tablet of smartphone, kunnen deze stellen aan deskundige Gildevrijwilligers.

lees verder

BijenProject

Service Gilde Roermond beoogt met dit bijzondere project de leefomgeving van bijen sterk te verbeteren.

lees verder

VertelProject

Indië-veteranen verklaren aan leerlingen van groep 8 het hoe en waarom van het Nationaal-Indië-monument 1945-1962 dat in Roermond staat.

lees verder

Leer MIJ Roermond kennen

Speciaal voor Roermondenaren die de stad nog beter willen leren kennen en voor nieuwkomers die 'Remunj' ook graag willen leren kennen.

lees verder