Natuurwandelingen

Iedere laatste vrijdagochtend van de maand is er een circa twee uur durende wandeling in de natuur en iedere maand weer vinden de Gildevrijwilligers een onvoorspelbare route, doorspekt met geluksplekken en vaak dwars door de mysterieuze natuur. Routes die langs meanderende beken voeren, statige buitenplaatsen, weilanden, stuwwallen, zandduinen, vennen, heuvels, bossen, heidevelden, over een knuppelbruggetje of langs een diep in het woud verstopt kapelletje.De wandelingen gaan onder alle omstandigheden door en men loopt mee voor eigen risico.

Startplaats en datum worden tijdig bekend gemaakt op deze website, onze Facebookpagina en indien mogelijk in de lokale (digitale)media. 


Nieuwsbrief

Onze maandelijks Nieuwsbrief met de nieuwe stads-, natuurwandeling of een speciale wandeling in je postvak otvangen?

AANMELDEN NIEUWSBRIEF


Vrijdag 29 september

Start 10.00 uur:
Parkeerterrein Plantage Blankwater
Blankwater 12
6071 NV Swalmen

Landgoed Blankwater ligt in Boukoul, gemeente Roermond. Het grenst aan Duitsland en ligt in een prachtige omgeving omringt door verschillende natuurgebieden en bossen waaronder het meinweggebied, het Pieterpad loopt langs de blauwe bessenvelden. Het landgoed is 62 ha. groot en bestaat uit bos, grasland, een blauwe bessenplantage en lunchcafe Plantage Blankwater. In 1969 is begonnen met de aanleg van de blauwe bessenvelden met verschillende soorten blauwe bessen.

Deze maand een internationale wandeling vanaf Plantage Blankwater door en rondom het natuurgebied Blankwater waar eind jaren '90 aan natuurherstel is gedaan door het herstellen van schrale graslanden en vennen.


Lukt het niet om met eigen vervoer naar het vertrekpunt komen, neem dan contact op met de coördinator Huub Tilmanns,
mobiel: 06 46 85 72 25. Wellicht kun je met iemand meerijden.

Klik hier voor de digitale 3-luik folder over de Natuurwandelingen

Komende activiteiten:

Natuurwandeling

29 september 2023   -   10:00 - ca. 12:30 uur

Landgoed Blankwater ligt in Boukoul, gemeente Roermond. Het grenst aan Duitsland en ligt in een prachtige omgeving omringt door verschillende natuurge...

lees verder

Natuurwandeling

24 november 2023   -   10:00 - ca. 12:30 uur

Alle informatie volgt zo spoeding mogelijk! ...

lees verder

Organisatie

De natuurwandelingen worden georganiseerd door:
Jan van de Venne, Paul Caquelein, Fons van den Broek, Arnold Henderix, Leon Stroucken en Huub Tilmanns.

Coördinator:
Huub Tilmanns, mobiel: 06 46 85 72 25

Andere activiteiten

SamenSpraak

In het taal- en integratieproject worden vrijwilligers een-op-een aan anderstaligen gekoppeld om samen Nederlands te spreken.

lees verder

Coach4you

Gedreven en vakkundige coaches helpen kwetsbare kinderen succesvol door de brugklas.

lees verder

Stadswandelingen

Stadsgidsen vervullen een belangrijke taak bij het uitdragen van de lokale historie, zetten deze in perspectief en maken verbindingen met de ‘geschiedenis’.

lees verder

ComputerCafé

Senioren die vragen hebben over het gebruik van hun laptop, desktop, tablet of smartphone, kunnen deze stellen aan deskundige Gildevrijwilligers.

lees verder

SamenBuiten

Dit project beoogt minder geïntegreerde anderstaligen kennis te laten nemen van de natuur en cultuur in hun stad en omgeving.

lees verder

BijenProject

Service Gilde Roermond beoogt met dit bijzondere project de leefomgeving van bijen sterk te verbeteren.

lees verder

TaalCafé

Het TaalCafé is een ontmoetingsplaats waar anderstaligen en zwakgeletterden in een ongedwongen sfeer Nederlands met elkaar praten.

lees verder

VertelProject

Indië-veteranen verklaren aan leerlingen van groep 8 het hoe en waarom van het Nationaal-Indië-monument 1945-1962 dat in Roermond staat.

lees verder