Stadswandelingen

Gilde Rondje Roermond bestaat uit een tiental gecertificeerde en zeer bevlogen stadsgidsen. Zij organiseren aansprekende stadswandelingen. De wandelingen zijn altijd 'op maat', of rond een speciaal thema, want Roermond heeft veel te bieden.

De Kathedraal, de Munsterkerk, maar ook de zeer bijzondere gebedshuizen van andere religies. Of het oude centrum met zijn monumentale gebouwen, openbare ruimtes met prachtige beelden en het fraaie groen. 'Mooder Maas' en het waterrijk gebied rond Roermond of het sinds de de 14e eeuw bestaande Voorstad St Jacob, eeuwenlang de belangrijkste verbinding voor de stad naar het zuiden. Er is in Roermond dus genoeg te bewandelen, te bewonderen en te beleven.


Iedere EERSTE DONDERDAG van de maand is er een GRATIS STADSWANDELING (klik HIER voor de speciale pagina)De themawandeling start altijd om 13.30 uur. Meestal bij MFC ‘t Paradies, Munsterstraat 61, 6041 GA Roermond..
Vaak wordt die wandeling ook op de eerste zondagmorgen aangeboden en start dan om 10.30 uur. De wandelingen gaan ALTIJD door. Zie in het groene blok hieronder of de agenda voor meer info en data over de gratis stadswandelingen, of bekijk onze speciale Facebookpagina.

Planning stadswandelingen 2023


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle stads- en natuurwandelingen of speciale wandelingen met onze maandelijks Nieuwsbrief?

Meld je dan aan!


Daarnaast zijn de onderstaande wandelingen, op aanvraag, beschikbaar:

1. Cuypers Rondje Roermond

Een bijzondere wandeling door de stad van Pierre Cuypers, Nederlands bekendste architect van de 19e eeuw. Bekend van het Rijksmuseum, het Centraal Station in Amsterdam of de troon in de Ridderzaal.

 • Start met koffie en een Cuypersgebakje.

 • Hierna bezoeken we onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen van Gilde Rondje Roermond in 1,5 uur de bijzondere locaties en gebouwen van Pierre Cuypers.

 • Afsluiting met een lekkere lunch aan de Roerkade.

 • Eventueel kun je nog op eigen gelegenheid nog een boottocht op de Maasplassen maken en afsluiten met een drankje op een van de vele terrasjes op de Roerkade.

 Vanaf 10 - 20 personen.
Voor reservering als groepswandeling vul het Aanvraagformulier in of neem contact op met onze coördinator: 06 19 19 15 86


2. Bourgondisch Rondje Roermond

 • Start met koffie en Christoffelgebak.

 • Hierna bezoek je onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen van Gilde Rondje Roermond in 1,5 uur de mooiste plekjes van de historische stad Roermond.

 • Vervolgens wacht een lekkere lunch.

 • Nog niet genoeg! Je gaat varen over de Maasplassen en zult je verbazen over hoeveel water er in Roermond is. Ook zie je de drijvende woningen bij Marina Oolderhuuske.

 • Terug aan de Roerkade kun je nog nagenieten van een drankje op de vele leuke terrasjes.

Vanaf 10 - 20 personen.
Voor reservering als groepswandeling vul het Aanvraagformulier in of neem contact op met onze coördinator: 06 19 19 15 86


3. Beleef 'The Passion' in Roermond

Roermond vormde in 2021 het decor voor The Passion, hét muzikale paasevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Wandel mee met een enthousiaste en bevlogen gids langs de plekken die je op TV zag. Beleef de historie van de stad en de passie van de inwoners die er gewoond en gewerkt hebben.

Prijs vanaf 10 - 20 personen.
Voor reservering als groepswandeling vul het Aanvraagformulier in of neem contact op met onze coördinator: 06 19 19 15 86


 

Aanvraagformulier voor een stadswandeling

Naam contactpersoon *
Telefoonnummer contactpersoon *
Bedrijf/instelling
emailadres contactpersoon *
Datum wandeling *
Bijzonderheden wandeling *
Aantal deelnemers *
Starttijd wandeling *

Komende activiteiten:

Tussen Kapel en Kasteel

1 juni 2023 - vanaf 13:30 uur

De wijk is genoemd naar de kapel die in 1418 werd gebouwd op de plek van de huidige kapel, in opdracht van het stadsbestuur. Dit ten behoeve v...

lees verder

Tussen Kapel en Kasteel

4 juni 2023 - vanaf 10:30 uur

De wijk is genoemd naar de kapel die in 1418 werd gebouwd op de plek van de huidige kapel, in opdracht van het stadsbestuur. Dit ten behoeve van de...

lees verder

World Art Nouveau Day-wandeling

10 juni 2023 - vanaf 13:30 uur

Jugendstil of Art Nouveau is een kunststroming die tussen 1890 en 1914 op verschillende plaatsen in Europa populair is, voornamelijk als reactie op he...

lees verder

Meer informatie

Klik hier voor de digitale 3-luik folder!

 • Een eigen wandeling?
 • Op een andere dag of tijdstip?
 • Helemaal op maat of rond een thema?
 • Of wilt u meteen boeken?

Vul dan het Aanvraagformulier in of neem contact op met onze coördinator: 06 19 19 15 86

Andere activiteiten

SamenSpraak

In het taal- en integratieproject worden vrijwilligers een-op-een aan anderstaligen gekoppeld om samen Nederlands te spreken.

lees verder

Coach4you

Gedreven en vakkundige coaches helpen kwetsbare kinderen succesvol door de brugklas.

lees verder

Natuurwandelingen

Iedere laatste vrijdag van de maand is er een prachtige wandeling in het buitengebied van Roermond met ervaren gidsen die onder alle omstandigheden doorgaat.

lees verder

TaalCafé

Het TaalCafé is een ontmoetingsplaats waar anderstaligen en zwakgeletterden in een ongedwongen sfeer Nederlands met elkaar praten.

lees verder

SamenBuiten

Dit project beoogt minder geïntegreerde anderstaligen kennis te laten nemen van de natuur en cultuur in hun stad en omgeving.

lees verder

ComputerCafé

Senioren die vragen hebben over het gebruik van hun laptop, desktop, tablet of smartphone, kunnen deze stellen aan deskundige Gildevrijwilligers.

lees verder

BijenProject

Service Gilde Roermond beoogt met dit bijzondere project de leefomgeving van bijen sterk te verbeteren.

lees verder

VertelProject

Indië-veteranen verklaren aan leerlingen van groep 8 het hoe en waarom van het Nationaal-Indië-monument 1945-1962 dat in Roermond staat.

lees verder

Leer MIJ Roermond kennen

Speciaal voor Roermondenaren die de stad nog beter willen leren kennen en voor nieuwkomers die 'Remunj' ook graag willen leren kennen.

lees verder