ComputerCafé

Iedere dinsdag van 14.00 tot 15.30 uur. Bekijk in het groene blok hieronder de komende activiteiten

Deskundige docenten helpen u PERSOONLIJK met vragen over uw Windows of Apple pc, met vragen over uw laptop, tablet (iPad, Samsung of ander Android-tablet) of smartphone. Het gaat hierbij om het beantwoorden van eenvoudige vragen, het geven van tips, kortom het oplossen van kleine problemen. Denk daarbij aan vragen over e-mail, internet, onderhoud, foto’s en/of tekstverwerken. Tevens kan bijvoorbeeld het gebruik van een bankrekening, het bekijken van de OV-chipkaart of het aanvragen van overheidsformulieren geoefend worden. Ons motto is: “DIGITAAL LEREN DOOR ZELF TE DOEN.

Bekijk de digitale 3-luik folder

Coördinator ComputerCafé

Huub Tilmanns
Mobiel: 06 46 85 72 25

Seniorweb

Service Gilde Roermond is ruim tien jaar lid van SeniorWeb en is een officieel leercentrum van Seniorweb. Deze leercentra bieden een ideale manier om meer te leren over de digitale wereld. De cursussen en workshops zijn kleinschalig, betaalbaar en de vrijwillige docenten zijn veelal ook senior.

Seniorweb wil alle senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld laten ontdekken. Achter 150.000 leden staan een professionele organisatie en meer dan 2000 vrijwilligers in wel 400 leercentra. Op de website www.seniorweb.nl staan tips en uitleg over alle mogelijke digitale zaken. Over tal van toepassingen kunnen online cursussen worden gevolgd. Nieuw is dat u in het ComputerCafé verder geholpen wordt met een cursus naar keuze. Thuis kunt u met uw gratis lidmaatschap een gekozen cursus zelf voortzetten en afmaken

Andere projecten

ZomerSchool 2024

Senioren die niet met vakantie gaan kunnen een keuze maken uit interessante activiteiten over uiteenlopende thema’s die de ZomerSchool 2024 te bieden heeft.

lees verder

Stadswandelingen

Stadsgidsen vervullen een belangrijke taak bij het uitdragen van de lokale historie, zetten deze in perspectief en maken verbindingen met de ‘geschiedenis’.

lees verder

Natuurwandelingen

Iedere laatste vrijdag van de maand is er een prachtige wandeling in het buitengebied van Roermond met ervaren gidsen die onder alle omstandigheden doorgaat.

lees verder

Leer Mij Roermond kennen

Meer mensen bewust maken van de veelomvattende geschiedenis en ontwikkeling van de stad Roermond is het doel van deze, in alle opzichten, bijzondere cursus.

lees verder

SamenSpraak

In het taal- en integratieproject worden vrijwilligers een-op-een aan anderstaligen gekoppeld om samen Nederlands te spreken.

lees verder

Coach4you

Gedreven en vakkundige coaches helpen kwetsbare kinderen succesvol door de brugklas.

lees verder

BijenProject

Service Gilde Roermond beoogt met dit bijzondere project de leefomgeving van bijen sterk te verbeteren.

lees verder

SamenBuiten

Dit project beoogt minder geïntegreerde anderstaligen kennis te laten nemen van de natuur en cultuur in hun stad en omgeving.

lees verder

TaalCafé

Het TaalCafé is een ontmoetingsplaats waar anderstaligen en zwakgeletterden in een ongedwongen sfeer Nederlands met elkaar praten.

lees verder

VertelProject

Indië-veteranen verklaren aan leerlingen van groep 8 het hoe en waarom van het Nationaal-Indië-monument 1945-1962 dat in Roermond staat.

lees verder