SamenSpraak

Gilde SamenSpraak is het taal- en integratieproject van Gilde Nederland dat in 2001 is opgezet en dat Nederlanders en anderstaligen bij elkaar brengt om de Nederlandse taal en cultuur te delen. Honderden Gildevrijwilligers zetten zich landelijk voor dit project in. Met tijd en aandacht.

Wil jij als anderstalige beter Nederlands leren spreken? Bij Gilde SamenSpraak Roermond ben je aan het juiste adres! Je voelt je als anderstalige in Nederland sneller thuis en krijgt meer begrip voor de Nederlandse cultuur en leefwijze. Veel anderstaligen  willen maar wat graag beter Nederlands leren spreken en verstaan. Tegelijkertijd leer je iets over de Nederlandse cultuur en gebruiken. 

Taalcoach

Als taalcoach heb je voor een periode van één jaar wekelijks een gesprek van ongeveer een uur met een anderstalige. De taalondersteuning is gericht op Nederlands spreken en dat in de praktijk oefenen, bijvoorbeeld door samen naar de bibliotheek of de markt te gaan. De vrijwilliger en anderstalige ontmoeten elkaar wekelijks, in 't Paradies, in de bibliotheek of elders. Deelnemers spreken al op een basisniveau Nederlands. Er wordt gebruik gemaakt van een ondersteunende methode. Bij Gilde SamenSpraak Roermond doen ongeveer vijftig vrijwilligers en evenveel anderstaligen mee aan dit unieke taalproject.

Taalcoach worden?

Sta je open voor bijzondere taalontmoetingen? Ben je geïnteresseerd in taal en cultuur?
Word dan Taalcoach!
Onkosten worden vergoed, je krijgt begeleiding en de overeenkomst duurt een jaar.

Aanmelden als Taalcoach

Anderstaligen

Wil je als anderstalige beter Nederlands leren spreken en verstaan?
Dan ben je bij Gilde SamenSpraak Roermond aan het juiste adres!

Aanmelden als Anderstalige

Coördinatieteam

Wellicht wil je eerst meer informatie? Dat kan! Neem dan contact op met één van de onderstaande teamleden.

Wilmy Jongerius
T 0475 40 25 70
E t.w.jongerius@outlook.com

Eugène Menne
T 0475 33 42 57
E eug_menne@planet.nl

Rianne Tonnaer
T 06 53 86 24 41
riannetonnaer@live.nl

Andere projecten

ZomerSchool 2024

Senioren die niet met vakantie gaan kunnen een keuze maken uit interessante activiteiten over uiteenlopende thema’s die de ZomerSchool 2024 te bieden heeft.

lees verder

Stadswandelingen

Stadsgidsen vervullen een belangrijke taak bij het uitdragen van de lokale historie, zetten deze in perspectief en maken verbindingen met de ‘geschiedenis’.

lees verder

Natuurwandelingen

Iedere laatste vrijdag van de maand is er een prachtige wandeling in het buitengebied van Roermond met ervaren gidsen die onder alle omstandigheden doorgaat.

lees verder

Leer Mij Roermond kennen

Meer mensen bewust maken van de veelomvattende geschiedenis en ontwikkeling van de stad Roermond is het doel van deze, in alle opzichten, bijzondere cursus.

lees verder

Coach4you

Gedreven en vakkundige coaches helpen kwetsbare kinderen succesvol door de brugklas.

lees verder

BijenProject

Service Gilde Roermond beoogt met dit bijzondere project de leefomgeving van bijen sterk te verbeteren.

lees verder

ComputerCafé

Senioren die vragen hebben over het gebruik van hun laptop, desktop, tablet of smartphone, kunnen deze stellen aan deskundige Gildevrijwilligers.

lees verder

SamenBuiten

Dit project beoogt minder geïntegreerde anderstaligen kennis te laten nemen van de natuur en cultuur in hun stad en omgeving.

lees verder

TaalCafé

Het TaalCafé is een ontmoetingsplaats waar anderstaligen en zwakgeletterden in een ongedwongen sfeer Nederlands met elkaar praten.

lees verder

VertelProject

Indië-veteranen verklaren aan leerlingen van groep 8 het hoe en waarom van het Nationaal-Indië-monument 1945-1962 dat in Roermond staat.

lees verder