google-site-verification: googlee3e072e95c75d7f2.html Service Gilde Roermond
     
  Samenspraak  
  Menu  
   

 
 

Logo SamenspraakGilde SamenSpraak is het taal- en integratieproject van Gilde Nederland dat in 2001 is opgezet en dat Nederlanders en anderstaligen bij elkaar brengt om de Nederlandse taal en cultuur te delen. Honderden Gildevrijwilligers zetten zich landelijk hiervoor in. Met tijd en aandacht.

Wil jij als anderstalige beter Nederlands leren spreken, of wil je wellicht als taalcoach iemand uit een ander land helpen onze taal beter te leren spreken? Bij Gilde SamenSpraak Roermond ben je aan het juiste adres!

Gilde SamenSpraak heeft vrijwilligers die iedere week een uur beschikbaar zijn om als taalcoach met een anderstalige Nederlands te spreken. De anderstalige voelt zich op deze manier in Nederland sneller thuis en krijgt meer begrip voor de Nederlandse cultuur en leefwijze. Veel anderstaligen in de regio Roermond willen maar wat graag beter Nederlands leren spreken en verstaan. Tegelijkertijd leert de taalcoach iets over een andere cultuur en levensopvatting.

Taalcoach / Taalvrijwilliger
De taalcoaches van Gilde SamenSpraak Roermond hebben voor een periode van één jaar wekelijks een gesprek van ongeveer een uur met een anderstalige. De taalondersteuning is gericht op Nederlands spreken en dat in de praktijk oefenen, bijvoorbeeld door samen naar de bibliotheek of de markt te gaan. De vrijwilliger en anderstalige ontmoeten elkaar wekelijks, thuis, in de bibliotheek of elders. Deelnemers spreken al op een basisniveau Nederlands en zijn over het algemeen redelijk zelfredzaam. Er wordt soms gebruik gemaakt van een ondersteunende methode. Bij Gilde SamenSpraak Roermond doen meer dan vijftig vrijwilligers en evenveel anderstaligen mee aan dit unieke taalproject.


Taalcoach / Taalvrijwilliger worden?
Sta je open voor bijzondere taalontmoetingen? Ben je geïnteresseerd in taal en cultuur?
Word dan Taalcoach / Taalvrijwilliger!
Onkosten worden vergoed, je krijgt begeleiding en de overeenkomst duurt een jaar.
Je kunt je meteen aanmelden via deze LINK


Anderstaligen
Wil je als anderstalige beter Nederlands leren spreken en verstaan?
Dan ben je bij Gilde SamenSpraak Roermond aan het juiste adres!
Je kunt je meteen aanmelden via deze LINK


Coördinatieteam
Wellicht wil je eerst meer informatie? Dat kan! Neem dan contact op met één van de onderstaande teamleden.

Fem Hunze
T 0475 58 18 36
E klik
HIER

Wilmy Jongerius
T 0475 40 25 70
E klik
HIER

Eugène Menne
T 0475 33 42 57
E klik
HIER