ZomerSchool

Service Gilde Roermond organiseert in de maand juli een ZomerSchool. Ouderen die dan niet met vakantie zijn, kunnen een keuze maken uit interessante activiteiten over uiteenlopende thema’s. 

Zondagmiddag 30 juni 2024 gaan we van start met een Zomers ZondagmiddagGesprek, voor iedereen gratis toegankelijk, maar in verband met het toegestane aantal bezoekers, VERPLICHT INSCHRIJVEN via het inschrijfformulier. VOL = VOL

Het Programmaboekje 2024 met alle programma’s + inhoud, locatie en kosten kunt u HIER inzien. 

Het Inschrijformulier kunt u HIER downloaden
Vervolgens printen, invullen en inleveren bij de receptie van MFC 't Paradies

Vrijdag 26 juli sluiten we de ZomerSchool 2024 feestelijk af net een slotavond in MFC ‘t Paradies. Deelnemers, inleiders en medewerkers zijn dan, op uitnodiging, van harte welkom.

AANMELDEN SLOTAVOND


De gedachte achter de ZomerSchool is dat het activiteitenaanbod voor ouderen in de zomermaanden vrijwel tot nul is gereduceerd terwijl daar juist behoefte aan is. Door hen onder te dompelen in kunst, cultuur en educatie kunnen zij de zomerweken op een prettige manier doorkomen, waarbij ontspanning en ontmoeting hand in hand gaan met kennisverrijking waarbij tegelijkertijd ideeën worden aangereikt voor leven en beleven in de eigen omgeving.  De onderlinge ontmoeting speelt daarbij een belangrijke rol. Dit door het aanbieden van interessante workshop en lezingen rond geschiedenis, maatschappelijke ontwikkelingen, kunst & cultuur, natuur & milieu en religie in historisch en cultureel verband. 

De werkgroep stelt jaarlijks een afwisselend aanbod samen waarbij de samenwerking met culturele instanties uit Roermond een belangrijke voorwaarde is. Inmiddels is al duidelijk dat veel instellingen enthousiast gereageerd hebben toen ze gevraagd werden om aan de ZomerSchool hun medewerking te verlenen.

Komende activiteiten:

Petra Stienen ontmoet de burgemeester van Roermond Yolanda Hoogtanders

30 juni 2024   -   15:00 - 17:00 uur

Een Zomers Zondagmiddaggesprek op deze opening van de Zomerschool, zondag 30 juni. Petra Stienen gaat in gesprek met de nieuwe burgemeester van R...

lees verder

Andere projecten

Stadswandelingen

Stadsgidsen vervullen een belangrijke taak bij het uitdragen van de lokale historie, zetten deze in perspectief en maken verbindingen met de ‘geschiedenis’.

lees verder

Natuurwandelingen

Iedere laatste vrijdag van de maand is er een prachtige wandeling in het buitengebied van Roermond met ervaren gidsen die onder alle omstandigheden doorgaat.

lees verder

Leer Mij Roermond kennen

Meer mensen bewust maken van de veelomvattende geschiedenis en ontwikkeling van de stad Roermond is het doel van deze, in alle opzichten, bijzondere cursus.

lees verder

SamenSpraak

In het taal- en integratieproject worden vrijwilligers een-op-een aan anderstaligen gekoppeld om samen Nederlands te spreken.

lees verder

Coach4you

Gedreven en vakkundige coaches helpen kwetsbare kinderen succesvol door de brugklas.

lees verder

BijenProject

Service Gilde Roermond beoogt met dit bijzondere project de leefomgeving van bijen sterk te verbeteren.

lees verder

ComputerCafé

Senioren die vragen hebben over het gebruik van hun laptop, desktop, tablet of smartphone, kunnen deze stellen aan deskundige Gildevrijwilligers.

lees verder

SamenBuiten

Dit project beoogt minder geïntegreerde anderstaligen kennis te laten nemen van de natuur en cultuur in hun stad en omgeving.

lees verder

TaalCafé

Het TaalCafé is een ontmoetingsplaats waar anderstaligen en zwakgeletterden in een ongedwongen sfeer Nederlands met elkaar praten.

lees verder

VertelProject

Indië-veteranen verklaren aan leerlingen van groep 8 het hoe en waarom van het Nationaal-Indië-monument 1945-1962 dat in Roermond staat.

lees verder