'Leer Mij Roermond kennen'

 

Zesdelige Najaarscursus over de geschiedenis van Roermond

 

Hoe ziet de Najaarscursus er uit?

Op zes zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur, op zes verschillende locaties een themalezing en aansluitend een rondleiding/wandeling langs de zes verschillende onderwerpen uit de rijke Roermondse geschiedenis. Specialisten in het thema van die dag verzorgen ter plekke de lezing, waarna meestal een gids van Gilde Rondje Roermond je meeneemt voor een wandeling of rondleiding door het desbetreffende gebied.

Data, thema's en inleiders Najaarscursus 2023:

  1. 28 oktober - Wat is de Historie van de Munsterkerk, dit prachtige voorbeeld van laatromaanse bouwkunst en gesticht door Graaf Gerard IV van Gelre in 1218? Wies van Leeuwen vertelt het hele verhaal.
  2. 04 november - Waarom waren Pompen, Putten en Putbeelden zo belangrijk voor de stad? Peter van Cruchten zocht het tot op de bodem uit.
  3. 1 november - Hoe het Nationaal Indië-monument 1945-1962, een Roermonds burgerinitiatief, kon uitgroeien tot het Nationaal Herdenkingspark Roermond. Hub Aendekerk, zelf veteraan, geeft uitleg.
  4. 18 november - Waarom Roermond in WOII pas als één van de laatste plaatsen in het zuiden wordt bevrijd, is slechts een van de onderwerpen die aan bod komen. Eric Munnicks doet verslag.
  5. 25 november - Roermond heeft een eeuwenlange traditie in kunst en vakmanschap. Zonder kennis en inzicht, beeldend vermogen, intentie en vakmanschap geen Kunstenaars, Musici en ArchitectenJohn Vaessen weet dat als geen ander. 
  6. 02 december - Wie waren toch de Roermondse Glazeniers die decenia lang in Roermond werkten en de fraaiste gebrandschilderde ramen vervaardigen? Mariska Dirkx vertelt het op een bijzondere, historische locatie.

De cursus kost € 90,- inclusief de lezingen op bijzondere locaties + koffie/thee en de rondleiding.
Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. De cursus wordt afgesloten met de uitreiking van het Certificaat.

Helaas, de Najaarscursus 2023 zit vol, maar u kunt zich al aanmelden voor de voorjaarscursus 2024.
De aanmelding is zonder verplichting. Zodra het programma en de data bekend zijn krijgt u hierover bericht via de mail.

Projectleider: Hans Konings
Bereikbaar via: 06 55 82 22 37
of per email: 
hanskonings@servicegilderoermond.nl

Download de flyer Najaarscursus 2023.

Inschrijfformulier cursus 'Leer Mij Roermond kennen'

Ik schrijf me in voor de *
Voornaam/Voorletters *
Achternaam *
Emailadres *
Straat + huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
1e telefoon *
2e telefoon
Hoe heb je ons gevonden?
Opmerkingen?