Over Service Gilde Roermond e.o.

Stichting Service Gilde Roermond is sinds 1991 actief in Roermond en omgeving met als belangrijkste doelstelling:

Vrijwilligers delen kennis, ervaring en vaardigheden. Met tijd en aandacht.

Het Service Gilde Roermond is een stichting van vrijwilligers van 50-plussers die zich tot doel stelt om hun kennis, kunde en ervaring over te dragen. Senioren beschikken vaak over veel kennis, puttend uit een rijke ervaring. Het Service Gilde stimuleert deze senioren om via het Gilde actief in de maatschappij te blijven. Gildevrijwilligers leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de sociale cohesie door mensen in staat te stellen beter te functioneren binnen hun sociale omgeving en door hen bewust te maken van hun leefomgeving en lokale geschiedenis.

Het aanbod van de circa 100 gemotiveerde vrijwilligers is zeer divers en bestrijkt een breed scala op het gebied van educatie, kunst, historie, sociale en maatschappelijke kennis.

Service Gilde Roermond e.o. is aangesloten bij Gilde Nederland.
 

Bestuur:

Hans Ursem : voorzitter (PR, digitale media, externe contacten)
Marjan Straver : secretaris
Vacature : penningmeester
Eugène Menne : bestuurslid (project SamenSpraak en Bijenproject)
Tiny Thomassen : bestuurslid (project Gilde Rondje Roermond)
Hans Op ’t Root : bestuurslid (project ComputerCafé)

 

contact opnemen

Gildevrijwilliger

Gildevrijwilligers adviseren op allerlei gebied, zij geven lezingen, begeleiden, coachen, converseren in vreemde talen. Gildevrijwilligers laten anderen profiteren van hun jarenlange ervaring opgedaan in beroep of hobby. Een groot aantal Gilden is tevens actief op het gebied van Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) Dit gaat van hulp bij installatie thuis, tot het aanbieden van een lespakket. Veel Gilden organiseren (stads)wandelingen en/of fietstochten, waarbij Gildegidsen bezoekers langs de mooiste plekjes van hun stad of dorp voeren. In een groeiend aantal steden zijn taalprojecten opgestart, waar Gildeadviseurs anderstaligen helpen beter Nederlands te leren spreken, zoals het spraakmakende project SamenSpraak.

Het Service Gilde Roermond is officeel gestart op 13 september 1991.

De viering van het 25-jarig jubileum was op 31 oktober 2016

25-jarig jubileum